NVAO Nederland zoekt student-panelleden 10/05/2023

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is op zoek naar studenten voor de procedure Toets Nieuwe Opleiding. In deze plantoets beoordeelt een panel van onafhankelijke deskundigen de kwaliteit van een nieuwe opleiding. Momenteel is er behoefte aan studenten in de volgende domeinen: Artificial Intelligence, Bestuurskunde/Sociale Wetenschappen, Business/Bedrijfskunde, Data Science, Finance & Control, Gezondheidszorg, ICT/Informatica, Life Sciences, MBA en Onderwijskunde.  

Wie zoeken we?

Bekijk jij jouw opleiding met oog voor de sterke punten in combinatie met een kritische blik voor verbeterpunten? Ben jij geïnteresseerd in de ontwikkeling en verbetering van het hoger onderwijs en kun je helder vertellen hoe je daarmee bezig bent? Ben jij al actief binnen jouw hogeschool of universiteit, bijvoorbeeld als lid van de opleidingscommissie of op een andere manier? Dan ben jij diegene die we zoeken!   

Wat haal je eruit?

Het is uitermate belangrijk om studenten een stem te geven in de kwaliteitszorg van het hoger onderwijs. Als student-lid van een NVAO-panel krijg je de unieke gelegenheid om je te verdiepen in de plannen voor nieuwe opleidingen. Je maakt deel uit van verschillende NVAO-panels in meerdere procedures, afhankelijk van je beschikbaarheid. Zo verleg je je grenzen en bouw je een netwerk op. 

Je kunt uitgaan van een tijdsinvestering van ongeveer zeven dagdelen of dertig uur per procedure. Een deel kun je flexibel invullen ter voorbereiding of afronding; een ander deel vindt plaats op locatie van de hogeschool of universiteit. Uiteraard ontvang je een mooie vergoeding voor je werk. Per procedure ontvang je een bedrag van €1.750,-. Daarnaast vergoeden we je reiskosten.  

Enkele voorwaarden

Leden van panels zijn altijd onafhankelijk. Je mag geen familiale of professionele banden onderhouden, of de laatste vijf jaar onderhouden hebben, met de instelling of opleiding die je beoordeelt. Je hebt ook een geheimhoudingsplicht over alles wat besproken wordt tijdens de uitvoering van de Toets Nieuwe Opleiding. De NVAO-procescoördinator kan je hier meer over vertellen. Je neemt deel aan een verplichte NVAO-training alvorens we je voor de eerste keer inzetten. 

Deelnemen?

Wegens groot succes hebben wij de mogelijkheid tot inschrijving vervroegd gesloten. Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven als student-panellid. 

Gerelateerde procedures

Toets nieuwe opleiding

Hogeronderwijsinstellingen die een nieuwe associate degree-, bachelor- of masteropleiding willen starten, dienen deze laten erkennen door de NVAO (accrediteren). Dit kan via een toets nieuwe opleiding (TNO). In deze procedure beoordeelt een panel ...

Panelsamenstelling

Voorafgaande aan een accreditatie bestaande opleiding, een toets voorwaarden na TNO, een toets na drie jaar en een herstelbeoordeling is een aanvraag panelsamenstelling noodzakelijk. De NVAO beoordeelt of het panel onafhankelijk is en of zij voldo...