NVAO Nederland presenteert "Bouwstenen van succes voor TNO-informatiedossier" voor nieuwe opleiding16/04/2024

Medio maart 2024 organiseerde de NVAO een oploop voor instellingen om inzichten te delen over het informatiedossier voor een nieuwe opleiding. Na de bijeenkomst heeft de NVAO de uitgangspunten samengevat in een beknopt document. De bouwstenen zijn bedoeld als praktisch hulpmiddel voor instellingen die zich voorbereiden op een aanvraag voor de toets nieuwe opleiding (TNO).

De bouwstenen benadrukken het belang van een grondige voorbereiding. Het resultaat is een samenhangend en navolgbaar verhaal dat het panel overtuigt van de haalbaarheid van de beoogde leeruitkomsten. Een volledig informatiedossier met relevante bijlagen en uitgewerkte plannen draagt bij aan een efficiĆ«nt toetsingsproces. Verder verwijzen de bouwstenen onder andere naar een projectmatige benadering, de uitwisseling van ervaringen, het concept van 'constructive alignment' en verhelderende voorbeelden. 

Gerelateerde procedures

Toets nieuwe opleiding

Hogeronderwijsinstellingen die een nieuwe associate degree-, bachelor- of masteropleiding willen starten, dienen deze laten erkennen door de NVAO (accrediteren). Dit kan via een toets nieuwe opleiding (TNO). In deze procedure beoordeelt een panel ...