Arnold Jonk benoemd tot nieuwe voorzitter NVAO11/07/2022

Het Comité van Ministers heeft op voordracht van minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dr. Arnold Jonk benoemd tot voorzitter van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Hij volgt Sander van den Eijnden op, die per 1 november 2022 terugtreedt als voorzitter van de NVAO. Daarmee wordt Arnold Jonk het enige door Nederland voorgedragen lid van het dagelijks bestuur. Hij start zijn werkzaamheden op 1 oktober aanstaande. Een maand later neemt hij de voorzittershamer over.

Arnold Jonk is sinds 2018 bestuurder in het Amsterdamse basisonderwijs bij ‘Samen tussen Amstel en IJ’ (STAIJ). Hier geeft hij leiding aan scholen en staf. Voor hij bestuurder werd bij STAIJ was Jonk werkzaam bij de Inspectie van het Onderwijs (Inspectie) en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Hier bekleedde hij respectievelijk de functies van Hoofdinspecteur Primair Onderwijs en Expertisecentra en Directeur Kennis.

Sander van den Eijnden, voorzitter van het Dagelijks Bestuur, is blij met de aanstelling van Arnold Jonk: “Arnold heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan als bestuurder binnen het Amsterdamse onderwijs. Wij denken met hem een uitstekende voorzitter te krijgen. Ook zijn ervaring bij de Inspectie en OCW is zeer nuttig. De komst van Arnold draagt bij aan de bestuurlijke stabiliteit voor de komende jaren.”

Afscheid

De komst van Arnold Jonk als voorzitter van het accreditatieorgaan uit Den Haag betekent ook dat er eind oktober afscheid wordt genomen van Sander van den Eijnden. 

Luut Kroes, directeur Nederland: “Sander heeft in de korte periode dat hij nu voorzitter is van de NVAO een aantal belangrijke beslissingen genomen die hebben bijgedragen aan het herstel van rust in de organisatie. Wouter Duyck, vicevoorzitter: "De samenwerking met Vlaanderen heeft door hem een nieuwe impuls gekregen.”

(Foto: PO-Raad)