Minister Dijkgraaf op werkbezoek bij de NVAO09/06/2022

Op woensdag 8 juni jl. ontving de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op Parkstraat 83 in Den Haag voor een nadere kennismaking met de organisatie die de kwaliteitszorg borgt in het hoger onderwijs.  

Het was alweer even geleden dat de NVAO daadwerkelijk een minister fysiek mocht verwelkomen. Vlak nadat de organisatie haar intrek nam in het nieuwe pand aan de Parkstraat, brak de coronapandemie uit, en vond het bezoek van de voorganger van minister Dijkgraaf digitaal plaats.

Een kleine vijf maanden na het aantreden van Robbert Dijkgraaf mocht NVAO-voorzitter Sander van den Eijnden de minister welkom heten. Het werkbezoek stond volledig in het teken van een nadere kennismaking met de NVAO en haar primaire werkzaamheden binnen het hoger onderwijs in Nederland én Vlaanderen.

Naast een kennismaking met het bestuur en het management van de NVAO, was er ook een prominente rol voor diverse medewerkers van de kwaliteitsorganisatie uit Den Haag weggelegd. Zij presenteerden minister Dijkgraaf onder andere de procedures rondom panelsamenstellingen en de accreditatie van nieuwe opleidingen in Nederland. Ook werd er gesproken over de samenwerking tussen de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO), de Inspectie van het Onderwijs en de NVAO.

Omdat de NVAO zowel in Nederland als in Vlaanderen beoordelingen uitvoert, was er ook een rol voor de collega’s uit Vlaanderen weggelegd. Vicevoorzitter Wouter Duyck en directeur Axel Aerden vertelden meer over instellingen die periodiek worden beoordeeld in een instellingsreview.

De NVAO kijkt terug op een zeer geslaagd werkbezoek en kijkt uit naar de verdere samenwerking met minister Dijkgraaf.