Terug naar het overzicht

'Op weg naar meer eigenaarschap en (zelf)vertrouwen' 240124

Praktische informatie

Datum: 24/01/2024
Tijd: 09:30 - 11:30
Deelnemers: 70

Contact

Persfotografen

Verantwoordelijke pers & communicatie Nederland

+31 (0)6 18 96 03 31 Bel

NVAO Nederland heeft in de afgelopen twee jaar meerdere online bijeenkomsten georganiseerd voor medewerkers van hogeronderwijsinstellingen met als thema ‘Op weg naar meer eigenaarschap en (zelf)vertrouwen’. Inmiddels hebben we een paar honderd enthousiaste deelnemers mogen verwelkomen tijdens deze bijeenkomsten. De deelnemers gingen met elkaar in gesprek over de mogelijkheden die het huidige kwaliteitszorgstelsel biedt en de inspanningen van opleidingen gericht op kwaliteitsverbetering. Een gedeeld streven is visitaties die passen bij de eigen inrichting en cultuur van de opleiding en de instelling.

Omdat de sessie van 29 november 2023 al snel volgeboekt was, hebben we besloten nog een sessie te organiseren. Hier kunnen we de geboekte successen, de interessante dialogen en de diversiteit aan thema's voortzetten. De tweede sessie vindt plaats op 24 januari 2024, van 9.30 tot 11.30 uur. Deze sessie wordt ook online georganiseerd door NVAO Nederland. Let op: deze sessie is bedoeld voor andere deelnemers dan tijdens de sessie in november, en zal alleen plaatsvinden bij voldoende inschrijvingen.

In de voorgaande online bijeenkomsten stonden centraal de bespreking van:

  1. De omgang met open standaarden;
  2. Hoe komt u van incidentele verantwoording naar permanente ontwikkeling;
  3. Opleidingsbeoordeling in eigen regie;
  4. Collegiale afstemming tussen gelijksoortige opleidingen als inspiratie voor ontwikkeling en basis voor legitimatie;
  5. De derde ronde van de Instellingstoets Kwaliteitszorg;
  6. Beoordelingskader in ontwikkeling.

Naar keuze van de deelnemers kunnen deze onderwerpen opnieuw aan de orde komen, maar ook nieuwe ingangen voor een gesprek over sterker eigenaarschap zijn mogelijk. Denk hierbij aan:

  1. Onafhankelijkheid;
  2. Panelsamenstellingen.

Wilt u hierover met ons en collega's van andere hogeronderwijsinstellingen in gesprek? Vul dan het onderstaande formulier in. Hier kunt u ook zelf onderwerpen inbrengen, door middel van het invullen van het opmerkingenveld. Ook eventuele vragen en opmerkingen kunt u doorgeven via het opmerkingenveld. 

Het definitieve programma wordt zo snel mogelijk gedeeld.

Registreren