Terug naar het overzicht

StudentenSAMENarie: een instellingsreview ... en nu?

Praktische informatie

Datum: 21/04/2021
Tijd: 13:00 - 14:30
Deelnemers: 50

Contactpersoon

2019_NVAO_by_Anne_Sunderman_169

Roxanne Figueroa Arriagada

Dit najaar krijgen de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Antwerpen de kans om aan te tonen dat zij zelf kunnen instaan voor de kwaliteit van hun opleidingen en de diploma’s die jullie als studenten ontvangen. Dat doen ze tijdens een instellingsreview door de NVAO. Hierbij komt een commissie van experten op bezoek bij deze instellingen en wordt nagegaan of zij de vooropgestelde kwaliteit kunnen waarmaken. Ook de andere hogescholen en universiteiten ondergaan de komende jaren een instellingsreview.

Maar wat is nu zo'n instellingsreview? Op welke manier beoordeelt een commissie van experten dan de instelling? En hoe en waar komen de rol en mening van de student in beeld?

Hoewel de kwaliteit van opleidingen hoog op de agenda staat bij studenten begrijpen we dat kwaliteitszorg vaak complex kan zijn. Op woensdag 21 april 2021 grijpen we de kans om meer informatie te geven over de instellingsreview en om jullie vragen te beantwoorden. 

In de eerste plaats is dit event van belang voor studentenvertegenwoordigers van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Antwerpen, maar ook studentenvertegenwoordigers uit andere instellingen zijn uiteraard welkom.

Vergeet u niet vooraf aan te melden via het formulier hieronder. Na aanmelden ontvangt u een uitnodiging voor het online ZOOM-event.

Heb je specifieke vragen? Geef ze alvast mee in het opmerkingenveld bij je inschrijving.

RegistrerenGerelateerde procedures

Instellingsreview

#instellingen met instellingsreview
Alle instellingen die in Vlaanderen erkend zijn als hogeschool of universiteit worden periodiek beoordeeld in een instellingsreview. Daarbij wordt gekeken naar het onderwijsbeleid en de manier waarop de instelling zelf de kwaliteit van haar opleid...