Terug naar het overzicht

Professionaliseringsmiddag Secretarissen

Praktische informatie

Datum: 17/11/2021
Tijd: 13:00 - 16:30
Deelnemers: 100

Contactpersoon

2019_NVAO_by_Anne_Sunderman_68

Henri Ponds

Op woensdag 17 november 2021 organiseert de NVAO van 13.00 tot 16.30 uur een professionaliseringsmiddag voor secretarissen. Omdat de NVAO tot 1 januari 2022 geen fysieke bijeenkomsten organiseert, vindt deze middag online plaats. 

De agenda komt zoveel mogelijk tot stand in overleg met de geregistreerde secretarissen en NVAO-collega’s. Het is gebruikelijk dat secretarissen onderwerpen voor gesprek kunnen aandragen. Deze onderwerpen worden plenair of in break-outrooms besproken. Het streven is om secretarissen bij de voorbereiding van deze middag te betrekken. Dat gebeurt tot op heden min of meer roulerend; telkens weer nieuwe gezichten, maar ook bekende. Heb jij tijd en zin om mee te werken aan de voorbereiding van deze professionaliseringsmiddag, stuur dan een e-mail naar secretarissen@nvao.net.

De opzet van de middag is zoals gebruikelijk: een plenair deel met mededelingen en uitleg van enkele onderwerpen. Vervolgens is het mogelijk om 30 minuten lang vragen te stellen via de chat. Na de pauze gaan we maximaal 90 minuten naar de break-outrooms om te discussiëren met elkaar.

Naast de eerdergenoemde agenda, wordt er een webinar aangeboden over de formats van TNO-rapporten, verzorgd door Erik van der Spek. Hij zal ingaan op:

  1. Het samennemen van bevindingen en overwegingen, en de concluderende alinea per standaard in hoofdstuk 6;
  2. Het oordeel (ter vervanging van de klassieke samenvatting) in hoofdstuk 3;
  3. Publieksvriendelijk schrijven in hoofdstukken 3, 4 en 5.

We sluiten de middag af met een korte plenaire terugkoppeling vanuit de groepen.

Zodra het programma bekend is, vind je informatie hierover onderaan deze pagina.

Registreren