Terug naar het overzicht

Voorstelling FOQUS-magazine: ‘COCREATIE MET HET WERKVELD’

Praktische informatie

Datum: 27/10/2021
Tijd: 11:00 - 12:00
Deelnemers: 200

Contactpersoon

2019_NVAO_by_Anne_Sunderman_89

Jasper Delanoy

+32(0)495 60 24 95 Bel

Hoe realiseer je als hogeschool of universiteit cocreatie met het werkveld? Waar ligt de meerwaarde voor alle betrokkenen en waar moet je in de praktijk voldoende aandacht voor hebben? Wat is nodig om creativiteit te stimuleren? Hoe evalueer je cocreatie met het werkveld? 

Doorheen de vele cocreatievormen en -initiatieven kan het moeilijk worden om je weg te vinden. In het FOQUS-magazine ‘COCREATIE MET HET WERKVELD’ delen daarom verschillende (internationale) ervaringsdeskundigen hun inzichten, reiken kaders aan en illustreren deze met goede praktijken uit het Vlaamse hoger onderwijs. De praktijken en aanbevelingen kunnen ook als inspiratie dienen voor onder andere hogeronderwijsinstellingen en opleidingen die cocreatief aan de slag (willen) gaan. Kortom, een magazine vol tips en tricks voor zowel professionals die al intensief cocreëren met het werkveld als zij die ermee willen beginnen. 

Het magazine kwam tot stand in cocreatie met de Erasmushogeschool Brussel, Hogeschool PXL, Hogere Zeevaartschool, LUCA School of Arts, Odisee, Thomas More en NVAO.

Op woensdag 27 oktober 2021 stellen we de resultaten van deze allereerste systeembrede analyse in Vlaanderen door middel van deze handige digitale publicatie graag aan u voor. Iedereen met interesse in het thema is welkom. 

Programma

  • Axel Aerden (directeur Vlaanderen) leidt in en heeft aandacht voor de bijzondere rol van de systeembrede analyses in het Vlaamse kwaliteitszorgstelsel voor het hoger onderwijs
  • Pieter Soete (procesbegeleider systeembrede analyse ‘cocreatie met het werkveld’) gidst ons doorheen de inhoud van de publicatie
  • Visie vanuit de betrokken instellingen (spreker n.t.b.)

RegistrerenGerelateerde procedures

Systeembrede analyse

#alle instellingen
Systeembrede analyses hebben tot doel goede praktijken te delen binnen de hogeronderwijsgemeenschap. Instellingen leren van elkaar, met name rond thema’s gerelateerd aan onderwijsbeleid en opleidingskwaliteit. Alle erkende onderwijsverstrekkers ku...