Terug naar het overzicht

'In Balans' | lanceringsevent Vlaams Kwaliteitszorgstelsel 2019-2025

Praktische informatie

Datum: 18/09/2019
Tijd: 09:30 - 13:30
Locatie: Koning Albert II Laan 15
1210 Brussel
BE
Deelnemers: 235

Contactpersoon

2019_NVAO_by_Anne_Sunderman_117

Monique Knoester


Na drie rondes van opleidingsvisitaties klonk de roep om een andere visie op kwaliteitszorg in het hoger onderwijs. Op 1 september 2019 is het zover en schakelen we om naar een nieuw Vlaams Kwaliteitszorgstelsel. Samen met de instellingen en koepels van studenten, universiteiten en hogescholen is er de voorbije jaren hard gewerkt aan een stelsel dat meer eigenaarschap geeft aan hogeronderwijsinstellingen. Door een kwaliteitscultuur binnen iedere instelling te stimuleren, eerder dan een verantwoordingsreflex, schittert Vlaanderen aan de Europese top.

Op 18 september 2019 vieren we tijdens het lanceringsevent de start van het nieuwe Kwaliteitszorgstelsel.

Keynote 'In balans'

In zijn keynote geeft Axel Aerden, directeur Vlaanderen NVAO, een inkijk in de drijfveren van het nieuwe kwaliteitszorgstelsel. Hij zal daarbij stilstaan bij de achterliggende keuzes die gemaakt zijn en bij de balans die het stelsel legt tussen verbeteren, verantwoorden en informeren.

Drie Q-talks

Alles is kwaliteit en kwaliteit is alles. Want welke hogeronderwijsinstelling gaat nu niet voor sterke opleidingen? En welke student wil nu niet uitgedaagd worden en op het einde van de rit een diploma met waarde ontvangen? Maar wat zijn kritische succesfactoren van dit stelsel? Tijdens boeiende gesprekken ontdekken we:

  • hoe het werkveld opleidingen aanvuurt en welke bruggen bedrijven en organisaties willen slaan;
  • hoe instellingen zelf verantwoordelijkheid opnemen in het bewaken van de kwaliteit van hun opleidingen;
  • hoe opleidingen toegankelijk kunnen communiceren over de resultaten van de eigen opleidingsbeoordelingen;
  • waarom het stelsel voorop loopt in Europa en waar internationale peers uitdagingen zien.

Kom netwerken

Wil je in gesprek met een expert van NVAO? Bijpraten met collega's uit andere opleidingen en instellingen? Of doorpraten over een opmerkelijke Q-talk? Het lanceringsevent is ook een ontmoetingsplek. Kom langs en we helpen je mee contacten te leggen.

Programma

Vanaf 9 uur verwelkomen we u met koffie en thee. Om 9.30 uur gaan we écht van start.

Na afloop van het event bent u welkom op de walking lunch (12.30 - 13.30 uur).

Registreren

Registeren is niet langer mogelijk